بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» ارزش هایتان را به زمان تبدیل کنید!

ارزش هایتان را به زمان تبدیل کنید!

راهکارهایی برای برنامه ریزی منظم و به دور از کلیشه

حواس جمعی شما را به سمت خواسته هایتان در زندگی می برد در حالی که حواس پرتی دورتان می کند. باید راه های غلبه بر محرک های درونی ای را یاد بگیریم که می توانند ما را به سمت حواس پرتی ببرند و باید یاد بگیریم منشأ ناراحتی را پیدا کنیم و تحت کنترل در آوریم اگر وسوسه ی فرار از احساسات ناراحت کننده را کنترل نکنیم همیشه برای تسکین رنجمان به دنبال راه حل های سریع می گردیم 

قدم بعدی پیدا کردن راههایی است که احتمال حواس جمعی را بیشتر می کنند. که با چگونگی صرف زمان شروع میشود. یوهان ولفگانگ فون گوته، نویسنده و فیلسوف آلمانی باور داشت میتواند آینده ی یک نفر را بر اساس واقعیتی ساده پیش بینی کند مینویسد: «اگر بدانم چگونه زمانتان را صرف می کنید، شاید بدانم چه بر سرتان می آید. 

به تمام راه هایی فکر کنید که افراد از طریق آن زمانتان را هدر میدهند. سنگا فیلسوف مكتب رواقیون روم باستان مینویسد: افراد برای حفاظت از دارایی هایشان صرفه جویی میکنند ولی به محض اینکه به هدر دادن زمان میرسند در چیزی که باید خسیس باشند، ولخرج ترین آدم روی زمین میشوند اگرچه سنکا اینها را بیش از دو هزار سال پیش نوشته است ولی نوشته هایش برای امروز ما هم کاربرد دارند.


همه ی قفل ها، سامانه های ایمنی و انباریها را در نظر بگیرید که برای محافظت از دارایی هایمان استفاده میکنیم و اینکه چه اندازه در محافظت از زمانمان کم کاری می کنیم. 


انجمن بین المللی محصولات تبلیغاتی پژوهشی انجام داد و متوجه شد فقط یک سوم آمریکایی ها برنامه ی زمانی روزانه دارند؛ یعنی بیشتر مردم هر روز صبح از خواب بیدار می شوند و هیچ برنامه ی منظمی ندارند. با ارزش ترین دارایی مان (زمان) همین طور برای خودش رها شده و فقط منتظر است به هدر برود. اگر خودمان برای روزهایمان برنامه نریزیم شخصی دیگر این کار را برایمان می کند.

 

پس باید برنامه ی زمانی داشته باشیم ولی از کجا شروع کنیم؟ رویکرد رایج این است. فهرست کارهایی را که باید انجام دهیم تهیه کنیم همه ی کارهایمان را می نویسیم و امیدواریم در طول روز زمان کافی برای انجامشان پیدا کنیم. متأسفانه این روش ایرادهای اساسی دارد. هر کسی که چنین فهرستی تهیه کرده میداند کارهای زیادی به روز بعد و روز بعد موکول میشوند با اینکه «چه کاری» انجام میدهید شروع نکنید باید با این شروع کنید که «چرا» این کار را انجام میدهید و برای انجام این کار باید از ارزشهایمان شروع کنیم.


طبق گفته ی راس هریس، نویسنده ی کتاب «تله ی شادمانی » ارزش ها «یعنی اینکه میخواهیم چگونه باشیم پای چه چیزی بایستیم و چگونه به جهان اطرافمان متصل شویم» این ها ویژگی های آن شخصی هستند که میخواهیم باشیم. برای نمونه ممکن است صادق بودن، پدر یا مادر مهربان بودن یا عضوی با ارزش بودن در یک گروه، جزئی از آنها باشند. ما نمی توانیم به ارزش هایمان «دست یابیم» همان طور که تمام کردن یک نقاشی ما را به خلاقیت نمی رساند. ارزش مانند ستاره ی راهنماست، نقطه ی تثبیت شده ای که کمک میکند به انتخاب های زندگی مان جهت دهیم. برخی ارزش ها در تمام جوانب زندگی حضور دارند، ولی بیشترشان مختص یک حوزه اند. برای نمونه عضو مؤثر گروه بودن کاری است که افراد اغلب سر کار انجام می دهند. همسر یا والد مهربان بودن در خانواده رخ می دهد. در جست و جوی خردمندی یا تناسب اندام بودن چیزی است که به خاطر خودمان انجام میدهیم. 


مشکل این است که برای ارزش هایمان زمان نمیگذاریم. به بهای غافل ماندن از سایر حوزه های زندگی زمان بسیار زیادی را بی هدف در یک حوزه می گذرانیم. به بهای دور ماندن از خانواده با دوستانمان اوقات کاری بسیار شلوغی داریم. اگر برای مراقبت از فرزندانمان خودمان را از پا بیندازیم، از بدن ذهن و دوستی هایمان غفلت میکنیم و نمی گذاریم کسی بشویم که دوست داریم باشیم. اگر همواره از ارزش هایمان غفلت کنیم به چیزی تبدیل میشویم که به آن افتخار نمیکنیم و زندگی مان از تعادل خارج شده و نابود میشود با این احساس ناخوشایند بیشتر احتمال دارد حواس مان پرت شود و بی آنکه درصدد حل مشکل باشیم از نارضایتی مان فرار کنیم .

ارزش هایمان هر چه باشند دسته بندی شان در زمینه های مختلف زندگی مفید است مفهومی که هزاران سال قدمت دارد.


برگرفته از کتاب ذهن حواس جمع

نویسنده: نیرایال

مترجم: فاطمه علی پور تنگسیری


فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  ساخت وبلاگ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله