مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» چگونه کارفرمایان می توانند استرس را در محیط کار کاهش دهند؟

چگونه کارفرمایان می توانند استرس را در محیط کار کاهش دهند؟

چه زمانی استرس در محیط کار زیاد است؟

استرس ناشی از کار می تواند ناشی از سازماندهی ضعیف کار (نحوه طراحی مشاغل و سیستم های کاری و نحوه مدیریت آنها) ، طراحی ضعیف کار (به عنوان مثال ، عدم کنترل فرآیندهای کار) ، مدیریت ضعیف ، کار نامناسب باشد شرایط و عدم حمایت همکاران و سرپرستان

پس از آن استرس در محل کار ، پاسخهای مضر جسمی و عاطفی است که می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که بین تقاضای شغلی از کارمند و میزان کنترلی که یک کارمند در برآوردن این خواسته ها دارد ، تعارضی وجود داشته باشد. استرس در محل کار می تواند ریشه های زیادی داشته باشد یا ناشی از یک واقعه باشد.

ساعات طولانی کار یا اضافه کار ، کار در وقت استراحت یا کار در خانه · انجام کار شیفتی · فشار زمان ، کار بیش از حد

از اساسی‌‌ترین جنبه‌های زندگی که بر تامین هزینه‌های مالی و نیازهایی مانند پویایی، هویت اجتماعی و احساس رضایت و ارزشمندی از خود را نیز برآورده می‌سازد.کار نامشخص یا تعارض نقش ها و مرزها می تواند باعث استرس شود ، همچنین مسئولیت داشتن در قبال افراد. امکانات توسعه شغل مهم است


انستیتو ملی ایمنی و سلامت شغلی آمریکا، استرس شغلی،عدم تعادل بین نیازهای شغلی با توانایی ها، قابلیت ها، و نیازهای فرد ایجاد می شود. نزدیک به 40 درصد افراد شاغل، زمانی استرس شغلی را تجربه می کنند. گرچه بعضی مشاغل استرس بیشتری دارند، ولی این مسأله مختص شغل و حرفه خاصی نیست و در همه مشاغل به اشکال گوناگون و به درجات مختلف وجود دارد. داشتن استرس در محیط کار تا حدودی طبیعی محسوب می شود ولی استرس بیش از اندازه با توانایی فرد در کار کردن مغایرت داشته و سلامت فیزیکی و روانی افراد را به مخاطره می اندازد. از جمله خطرات استرس شغلی تاثیری است که بر سیستم قلبی عروقی دارد

استرس شغلی را می توان به عنوان پاسخ های مضر جسمی و عاطفی تعریف کرد که در صورت عدم تطابق نیازهای شغلی با توانایی ها ، منابع بوجود می آیند.

آگاهی از علائم و نشانه های آن، در مراحل اولیه آن را شناسایی کنید. علائم استرس همانگونه که توضیح داده شد در افراد مختلف متفاوت است. پذیرش این نکته که استرس داریم در کنترل آن و پیدا کردن راه های مقابله با آن ارزش زیادی دارد.

مراقبت از کاهش استرس شغلی

زمانی که استرس با عملکرد مناسب شما تداخل کرد، به سلامت جسمی و روانی خود بیشتر توجه کنید. لازم نیست وقت زیادی را صرف این مسأله کنید گاهی فعالیت های جزئی نیز می تواند خلق شما را بهتر کند و اضطراب شما را کاهش دهد. این مراقبت ها عبارتند از:

ورزش مناسب باعث کاهش استرس می شود. ورزشی که حداقل 30 دقیقه در روز و در اکثر روزهای هفته باشد و ورزش های گروهی کمک کننده تر است. می توانید این 30 دقیقه را در 3 تا 2 مرحله مختلف در روز انجام دهید.

رژیم غذایی سالم و مناسب

استرس و اضطراب، خواب را بهم می زند

دیدن فیلم های ترسناک و مهیج، خواندن کتاب های هیجان آور و گوش دادن به موسیقی های تند، از 2 ساعت قبل از خواب بپرهیزید.

از 2 ساعت قبل خواب ورزش سنگین انجام ندهید.

از 3 ساعت قبل خواب، چایی، قهوه و نسکافه نخورید و سیگار نکشید.

نیم ساعت قبل خواب یک فنجان شیر ولرم بنوشید.

نیم ساعت قبل خواب، یک دوش آب ولرم بگیرید.

برای شام غذاهای خیلی تند و پر ادویه مصرف نکنید. شام غذایی سبک میل کنید.

در صورتی از بی خوابی شبانه رنج می برید، از خواب بعدازظهر و چرت زدن روزانه پرهیز کنید.

تعادل بین کار، خانواده، فعالیت های اجتماعی و مسئولیت های روزمره مهم است. از اینکه برنامه کاری خود را خیلی متراکم کنید، دوری کنید. کار قسمتی از فعالیت های روزمره شما محسوب می شود نه همه آن. نگذارید آنقدر مشغله کاری شما زیاد شود که از دیگر جنبه های زندگی خود غافل بمانید.

10 تا 15 دقیقه زودتر حاضر شدن در محل کار استرس شما را کم می کند. در این صورت روز را با خاطر آسوده تری شروع می کنید. در بین ساعات کاری، حتما زمان های استراحت کوتاه داشته باشید. در این زمان های استراحت، سعی کنید از میز کاری خود فاصله بگیرید، قدم بزنید و ذهن خود را از مسائل کاری رها سازید. از اینکه ناهار خود را پشت میز کاری خود صرف کنید، بپرهیزید. در ساعات ناهار در مورد کار صحبت نکنید.

کارهایی که در اولویت است مشخص کنید. کارهایی که بهتر است انجام دهید ولی زمان لازم برای انجام آن ندارید را در آخر لیست نوشته و حتی اگر روز شلوغی دارید آن ها را حذف کنید.

در صورتی که کاری باید انجام شود و انجام آن ناخوشایند است، در ابتدا این کار را انجام دهید تا بقیه روز با آن اشتغال ذهنی نداشته باشید. این کار بقیه روزتان را خوشایندتر می سازد.

کارهای بزرگ خود را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید و در هر زمان فقط به آن مرحله خاص تمرکز کنید نه کل کار.

در صورتی که بقیه افراد می توانند قسمتی از کار هر چند کوچک را انجام دهند چرا به آن ها چنین اجازه ای داده نشود؟ تقسیم مسؤولیت، استرس شما را کاهش می دهد.

برای بسیاری از افراد عادات و افکار منفی استرس شغلی را بیشتر می کند.

هیچ پروژه، هیچ موقعیت و هیچ تصمیمی از هر نظر کامل و بدون نقص نیست. بنابراین اگر هر کاری را به صورت آرمانی و کمال گرایانه و بدون نقص بخواهیم، استرس نامناسب و غیر ضروری به خود وارد کرده ایم و چه بسا ممکن است حتی بدلیل استرس زیاد و ترس از نواقص احتمالی کار را انجام ندهیم. هیچ کار و فعالیتی صد در صد کامل نیست ولی انجام آن با اشتباهات کوچک و قابل جبران بهتر از عدم انجام آن است. هدف این است که حداکثر تلاش خود را انجام داده و از توانایی های خود بهره بگیرید. ولی یادتان باشد بعضی از مسائل در کنترل نیستند.

بسیاری از مسائل در محل کار، خارج از کنترل ما هستند، بخصوص رفتار بقیه افراد. شما بر بعضی مسائل محیطی و بر افراد کنترلی ندارید. تنها چیزی که بر آن کنترل دارید، خودتان هستید.

نوع واکنش به مسائل شغلی را خودتان تعیین می کنید. واکنش افراد در برابر وقایع یکسان، متفاوت است. اکثر این واکنش ها در نتیجه افکاری است که بلافاصله به ذهن فرد می رسند. این افکار باعث احساسات متفاوت و عکس العمل های متنوعی می شوند. مثلا ممکن است همکار شما مرتبا عصبانی شود، در صورتی که شما این عصبانیت را شخصی کنید یعنی تصور کنید که او با شما خصومت دارد. از او عصبانی شده و عکس العمل منفی به او نشان خواهید داد. ولی در صورتی که مسائل دیگری مانند خصوصیات شخصیتی یا مشکلات فردی را در نظر بگیرید. شدت این احساس و عکس العمل متفاوت خواهد شد.

در لحظات آخر، کارتان را با عجله و استرس تحویل می دهید، ساعت خود را جلو بکشید. در مورد پروژه ها، زمان تحویل پروژه را برای خود 2 روز زودتر کنید.

دیگران ممکن است عقاید متفاوت با شما داشته باشند و این عقاید قابل قبول و قابل احترام است.

کمال گرائی و داشتن انتظارات غیر واقعی از خود و دیگران باعث تنش و استرس زیادی خواهد شد. افراد مختلف با یکدیگر متفاوتند و هر کس نقاط قوت و نقاط ضعفی دارد. متناسب با توانایی هایی که دارید از خود انتظار داشته باشید. نقاط ضعف و نقاط قوت خود را بشناسید.

علائم و نشانه های استرس شغلی

وقتیکه احساس خستگی در محیط کار داشته، اطمینان را از دست داده و تحریک پذیر شده و کمتر در محیط کارتان حضور خواهید داشت. این مشکل بر عملکرد شغلی شما تاثیر منفی گذاشته و باز خوردهای مثبتی را پیش از این در محیط کارتان دریافت می کردید، کاهش می یابد.

پس شناخت علائم اولیه استرس شغلی مهم است.

احساس اضطراب، افسردگی، زود رنجی، کاهش تحمل و تحریک پذیری

بی تفاوتی و عدم انگیزه در محیط کار و کاهش مسئولیت کاری

اشتغال ذهنی مکرر با مسائل شغلی و تنش بدنبال آن

احساس نا خوشایند در محیط کار

بدخوابی

خستگی

عدم تمرکز مناسب

خستگی عضلانی و سردرد

مشکلات گوارشی

منزوی شدن و قطع روابط اجتماعی

استفاده از سیگار، الکل و سایر موارد برای آرامش

صحبت با یک همکار که قابل اعتماد باشد، استرش و تنش شما را کاهش می دهد. همکاری که همدلی خوبی داشته باشد و از شما حمایت کند، بهترین فرد برای کم کردن استرس شماست.

افرادی که شما را مورد قضاوت قرار می دهند و برچسب حساس، زود رنج، عصبی، مضطرب به شما می زنند اعتماد شما را جلب نخواهند کرد.

در محیط کارتان با بعضی از همکارانتان رابطه دوستی داشته باشید. این کار احساس رضایت شما را در محل کار بیشتر می کند.شما نیز برای آن ها در مواقع نیاز حمایتگر و پشتیبان باشید.

وقتی در محیطی صحبتی خیلی جدی، خشن و آزار دهنده می شود گاه یک شوخی مناسب و بجا تنش همه را کاهش می دهد.

در این مدت موبایل خود را خاموش کنید، از لپ تاپ و کامپیوتر شخصی نیز دور باشید.

اختصاص زمانی برای خود

زمان می تواند محدود و 2 تا 3 ساعت در هفته باشد. وقتی زمان خاصی برای خود در نظر بگیرید که در آن می توانید فعالیت هایی را که برایتان لذت بخش است انجام دهید احساس بهتری خواهید داشت.

این فعالیت ها متفاوتند. گوش دادن به موسیقی، دیدن فیلم، پیاده روی، دیدار پدر و مادر و فرزندان، خوردن نوشیدنی در کافی شاپ هر کدام می تواند برای افراد مختلف لذت بخش باشد.

شرکت در تفریح، آموزش و تحقیقات محل کار

در برنامه محل کار خود مثل مسابقات، برنامه تحقیقات و جلسات آموزش شرکت کنید. این فعالیت ها ممکن است شما را از نظر فیزیکی خسته کند ولی روزمرگی و استرس شما را کم می کند.

نه گفتن را یاد بگیرید

فعالیت ها و مسئولیت ها گسترده تر، مسئولیت های دیگری را نیز بدنبال خواهد داشت. بعضی کارها و اشخاص را نه بگوئید تا فشار سنگینی به شما وارد نشود.به بعضی فعالیت های شغلی که مسئولیت اصلی شماست نمی توان نه گفت ولی بعضی فعالیت های فرعی را دیگران نیز می توانند انجام دهند.

توجه به محیط کار خود

داشتن نور کافی و مناسب

کم کردن صداهای مزاحم مثل موزیک با صدای بلند

مناسب بودن صندلی و میز کار

تهویه مناسب

مرتب کردن اتاق کار، دور ریختن وسائل اضافه

گذاشتن یک گلدان گل در محیط کار خود

فایل های کامپیوتر خود را دسته بندی و مرتب کنید.

محیط کار شما باید یک فضای دلنشین و مطلوب برایتان باشد.

از دیگران کمک بگیرید

تا وقتی از دیگران کمک نخواهید آن ها به شما کمک نخواهند کرد. وقتی از دیگران کمک می خواهید، هم آن ها به شما یاری می رسانند و هم بهتر متوجه شرایط پر استرس شما خواهند شد.

اگر علائم استرس شدید و غیر قابل کنترل بود

از مداخلات روانشناسی و روانپزشکی تخصصی کمک بگیرید.

فرم ارسال نظر



  ساخت وبلاگ   |   دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی   |   روانشناس ایرانی در لندن  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


 در 60 ثانیه وبلاگ خودتو بساز !! در 60 ثانیه وبلاگ خودتو بساز !! مشاهده